De ce trebuie sa iti iei o camera video auto?

Camerele auto au devenit noua tendinţă în materie de gadgeturi auto, tot mai multă lume are un astfel de dispozitiv si poate tocmai de aceea ţi-a trecut prin gând să-ţi cumperi una….

Incă nu ştii la ce este utilă o cameră auto?

La această întrebare voi încerca să-ţi răspund în rândurile ce urmează.

Înainte de toate ar trebui să ştii că, în momentul de faţă, legislaţia din România nu acceptă, în cazul unui accident, ca probă la dosar o înregistrare realizată cu o cameră video auto neomologată, asta nu înseamnă însă că imaginilie surprinse cu o astfel de cameră nu pot influenţa soluţionarea unui caz sau că nu se va ţine cont, măcar neoficial, de material.

Camera masinii este ca un martor tăcut pe care-l porţi în maşină cu tine oriunde vei merge, nu te deranjează, nu-ţi distrage atenţia, stă cuminte lipită de parbriz şi înregistrează tot ce se întâmplă în trafic.

În Marea Britanie cei ce au o cameră auto montată pe maşină primesc reduceri la plata poliţei RCA, sper să nu mai treacă mult timp până când să se ţină cont şi în România de un astfel de dispozitiv.

Până atunci, camera video auto îţi oferă posibilitatea să demaşti poliţiştii corupţi, să înregistrezi accidentele surprinse în trafic şi astfel, cu ajutorul înregistrărilor tale, să dezlegi misterul vinei şi, cel mai important, camera auto îţi potrejează, prin diferitele tehnologii încorporate, autovehiculul contra vandalismului, a hoţilor din parcare şi a multor altor evenimente nedorite, detectându-i rapid pe cei ce îţi provoacă neplăceri.

O cameră auto va fi, din punctul meu de vedere, nelipsită din maşina viitorului, tot ce se întâmplă în trafic este înregistrat pentru a fi folosit drept dovadă video într-o gamă largă de evenimente, de la accidente minore soldate doar cu pagube materiale, la soluţionarea cazurilor mai grave, precum şi în demascarea oamenilor legii care nu-şi duc la îndeplinire atribuţiunile.

In conculzie, o camera este un fel de cutie neagră a autoturismului tău, iar la preţurile accesibile al camerelor auto din momentul de faţă, gadgetul merită fiecare bănuţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.